„Znati ćeš da li si pročitao dobru knjigu kada okreneš zadnju stranicu i osjetiš se pomalo kao da si izgubio prijatelja.“ (Paul Sweeney) 

Čitateljice, njih devet,  koje posljednje srijede u mjesecu s veseljem dolaze u knjižnicu razgovarati o pročitanim knjigama ne osjećaju se na kraju susreta tako. Uz knjige koje su pročitale dobile su i nove prijateljice, čitačice. Susreti traju godinu dana i sinoć je proslavljen prvi rođendan. Naime, u program za poticanje čitanja u kutinskoj knjižnici uvrštena je i „čajanka“, čitateljski klub za odrasle. Začas se okupilo devet žena uz voditeljicu Katicu Budić. Bilo bi ih i više, ali ograničili smo broj radi nedovoljnog broja knjiga, a i vremenskog ograničenja. Svatko mora imati dovoljno vremena kako bi izrekao svoje mišljenje, a s previše sudionika u raspravi to ne bi bilo moguće.

Što smo čitali u prvoj godini?
K.Novak: Ciganin, ali najljepši, J.Williams: Stoner, J.Ford: Hotel na uglu gorkog i slatkog, B.Schlink: Olga, F.Backman: Moja baka vas pozdravlja i kaže da joj je žao, D. Foenkinos: Delikatnost i Misteriozni Henry Pick, R.Pastorino: Hitlerove kušačice, A.Bronsky: Posljednja ljubav babe Dunje.
Puno je dobrih knjiga i popis što još planiramo pročitati svaki put je sve duži. Svi predlažu knjige. Sve smo različite, knjige koje predlažemo su različite i zanimljivo je slušati dojmove i mišljenja. Često se dogodi da kući odemo obogaćene mislima koje nismo imale dok smo čitale knjigu. To je čar našeg druženja. Postale smo mala obitelj „svaka od nas drugačija, a opet u u nekim pogledima i shvaćanjima jednaka“, kaže naša Ivanka.