U Mjesecu hrvatske knjige i u povodu Dana Grada Kutine Knjižnica i čitaonica Kutina, i ove godine, raspisala je natječaj «Moja priča». Na natječaj u pisanju poetskih i proznih uradaka javilo se 84 učenika kutinskih osnovnih škola. Na natječaju su sudjelovali učenici iz pet kutinskih osnovnih škola: OŠ Banova Jaruga, OŠ Mate Lovraka, OŠ Stjepana Kefelje, OŠ Vladimira Vidrića i OŠ Zvonimira Franka. Prostor kutinske knjižnice bio je prepun učenika, roditelja, prosvjetnih djelatnika i ostalih uvaženih gostiju. Knjižnica i čitaonica Kutina svima zahvaljuje na sudjelovanju.

Čestitke svim učenicima i mentorima uputio je gradonačelnik Grada Kutine gospodin Zlatko Babić, a najuspješnijima je dodijelio nagrade.

Nagrađeni su:

2.razred
1. Vida Rumbak
2. Mia Kranjčec
3. Rita Šalković

3.razred
1. Gabrijela Jugović
2. Tea Nikolina Harmicar
3. Inga Štajcer

4.razred
1. Petra Hanzec
2. Iva Roško
3. Lea Leona Plažanin

5.razred
1. Lucija Lenić
2. Agata Štajcer
3. Vanja Burmudžija

6.razred
1. Klara Ćosić
2. Leon Mirić
3. Dorotea Žnidarić

7.razred
1. Lucija Klepica
2. Tara Bibić
3. Monika Sikaček

8.razred
1. Ana Jelić
2. Luka Lenić
3. Lea Kolenc

Na temu “Rastanak” koju već nekoliko godina nagrađuje Zaklada Sandre Stojić, partneri organizatora natječaja, nagradu je dodijelila Biseka Stojić, upraviteljica Zaklade.

Lada Herjavec (učenici od 2. do 4. razreda)
Sara Sambolek (učenici od 5. do 8.razreda)

Knjižnica i čitaonica Kutina se zahvaljuje donatorima: Profil, Mozaik, T.O. Tenor, Nakalada Ljevak, Znanje d.o.o., Katarina Zrinski d.o.o., Sve dobro-veselo d.o.o.