U Mjesecu hrvatske knjige i u povodu Dana Grada Kutine Knjižnica i čitaonica Kutina, i ove godine, raspisala je natječaj «Moja priča». Na natječaj u pisanju poetskih i proznih uradaka javilo se 113 učenika kutinskih osnovnih škola. Na natječaju su sudjelovali učenici iz pet kutinskih osnovnih škola: OŠ Banova Jaruga, OŠ Mate Lovraka, OŠ Stjepana Kefelje, OŠ Vladimira Vidrića i OŠ Zvonimira Franka. Prostor kutinske knjižnice bio je prepun učenika, roditelja, prosvjetnih djelatnika i ostalih uvaženih gostiju. Za glazbeni ugođaj pobrinuli su se učenici Osnovne glazbene škole B. Papandopula, Luka i Ivan (profesor Saša Begović-Matošković). Knjižnica i čitaonica Kutina svima zahvaljuje na sudjelovanju.

Čestitke svim učenicima i mentorima uputio je gradonačelnik Grada Kutine gospodin Zlatko Babić, a najuspješnijima je dodijelio nagrade.

Nagrađeni su:

2.razred
1. Marko Peštaj
2. Iva Čolić
3. Vito Del Ponte

3.razred
1. Erik Božić
2. Tara Nikitović
3. Marina Bogdan

4.razred
1. Agata Štajcer
2. Sara Špičak
3. Gabrijel Gregel

5.razred
1. Klara Ćosić
2. Corina Lazički
3. Aurora Del Ponte

6.razred
1. Petra Đurinec
2. Tara Bibić
3. Hannah Katarina Mravunac

7. i 8. razred
1. Nera Gunjević
2. Luka Lenić
3. Lucija Obajdin

Na temu “Rastanak” koju već nekoliko godina nagrađuje Zaklada Sandre Stojić, partneri organizatora natječaja, nagradu je dodijelila Biseka Stojić, upraviteljica Zaklade.

 Nagrađeni su:
1. Matea Rebić (8.razred)
2. Helena Uroić (6.razred)
3. Boris Vidićek (3.razred)