Rođena u Zagrebu 1966. godine, diplomirala je komparativnu književnost na sveučilištu St. George u Oxfordu.

Pisati je počela još u osnovnoj školi, a prvu priču objavila je u Siriusu kad joj je bilo 14 godina. Nastavila je objavljivati kratke priče i članke u časopisima Siriusu, Vijencu, Op.A., Zarezu, Ubiqu i dr. Također je objavljivala radove i na engleskom, u časopisima Neverworlds, Eternity, 69 Flavor of Paranoia, itd. Godine 1999. bila je među finalistima izbora za najbolju priču objavljenu na internetu (Best of the Rest) s pričom Without the Middle (Priča bez sredine, kasnije objavljena na hrvatskom u zbirci Jednorog i djevica).

Koautorica je knjiga The Complete Guide to Writing Fantasy vol. 1 (ur. Darin Park i Tom Dullemond, Dragon Moon Press, Calgary, 2003), sad već u drugom izdanju, gdje je napisala poglavlje Fantasy Without Clichés-Writing Effectively, te The Complete Guide to Writing Science Fiction vol. 1: First Contact (ur. Dave E. Law, Dragon Moon Press, Calgary, 2007), s poglavljima Attack of the Monster Plot: Ideas, Settings and Plots te I Don’t Know That Bug-Eyed Monster from Adam: Clichés in SF. Ova je knjiga inače dobila i nagradu Eppie kao najbolja elektronička knjiga godine.

Dobitnica je i više domaćih nagrada, uključujući i najukusniju hrvatsku nagradu, pršut, za pripovijetku Prva koluna Margulje Krsnice na Istrakonu 2009., te SFERU za romane Kaos, objavljen u nastavcima u Futuri 1998. godine (izdan u formi knjige 2017. godine pod imenom Djeca vječnosti i kaosa) i Prodavač snova 2016. godine. Tradiciju objavljivanja romana u nastavcima nastavila je i na svom blogu Milerama, gdje je 2008. godine besplatno objavila prvi tom fantastičnog romana Svećenica Mjeseca, kojeg je kasnije kao knjigu izdala Zagrebačka naklada 2014. godine. Na blogu također objavljuje i svoja razmišljanja o žanru, ženama i politici, a piše i za portale NOSF i Cunterview.

Nagrade

 • Kaos, nagrada SFERA za najbolji roman, 1999.
 • McGuffin Link, nagrada SFERA za najbolju novelu, 2006.
 • Prva koluna Margulje Krsnice, istarska nagrada za priču prijavljenu na istrakonov natječaj, 2009.
 • Plesati zajedno pod polariziranim nebom, nagrada SFERA za najbolju za kratku priču, 2010.
 • Divide et morere, nagrada SFERA za najbolji esej, 2012.
 • Prodavač snova, nagrada SFERA za najbolji roman, 2016.
 • Prodavač snova, nagrada Artefakt za najbolji roman, 2016.
 • Samo običan putujući apotekar: teatralnost, androginija i folklorni elementi kao faktori drugosti u središnjem liku serije MoNoNoKe, nagrada SFERA za najbolji teorijski rad, 2017.
 • Zmajska zora, nagrada Artefakt za najbolji roman, 2017.
 • Mletački sokol, nagrada Artefakt za najbolji roman, 2019.
 • Grossmann Fantasy, SciFi and Comics Festival, nagrada Hudi Maček za izvanredan doprinos u žanru znanstvene fantastike in fantasyja, 2019.

Njezine radove možete pogledajte u katalogu.