„ U trenu je znala da se u ovih deset godina nije ništa promijenilo i da su i dalje to one iste djevojčice koje imaju jedna drugu, koje su tu jedna za drugu i, što je najvažnije, koje suosjećaju jedna s drugom. Sada su to bile žene, iskrene, dobre i tople žene. Njezine prijateljice. Pa dobro! Ako netko može čuti njezinu priču, onda su to one, istina se naposlijetku i tako uvijek sazna.

–         Možda i nije tako loša ideja da prvo nešto pojedemo. To vam je duga priča…“

Tako završava „Želja“, prva knjiga naših sugrađanki Nataše Debeljak i Marine Kuleš koje su se potpisale kao Mana Pass i do izlaska knjige iz tiska uspješno skrivale svoj identitet. Otkrili smo ih na promociji u Knjižnici i čitaonici Kutina, saznali kako i zašto je knjiga nastala, kako je to kad dvije osobe pišu jednu knjigu i koji su njihovi planovi.

Pet prijateljica, koje se deset godina nakon mature ponovo sastaju u kafiću preko puta škole, pričaju jedna drugoj svoje životne priče. Norinu smo pročitali, ostaju još Dajana, Sofija, Ema i Veronika. Očekujemo, dakle još četiri knjige.

Topla i vesela atmosfera, glazba (Goran Šporčić i Dalibor Prochazka), baloni, lampice, vino, grickalice, susreti s dragim ljudima, sve smo to doživjeli u petak navečer.