Knjižnica i čitaonica Kutina

poziva Vas na

predstavljanje knjige

“Dunavski blues”

autora

Hrvoja Ivančića

u četvrtak 23.02. u 19 sati u Knjižnici

Krajem prošlog stoljeća izumrla je riječ avanturizam. Otkriven je baš svaki kutak mile nam planete, gibanja su se svela na turizam, a svako traganje za avanturama pretvorilo se u pretenciozno poziranje. Međutim, s vremena na vrijeme pojave se ljudi koji nas svojim nenametljivim stilom, istinskom željom za slobodom i odgovarajućim pozitivnim ludilom u glavi vrate u ta dobra stara pustolovna vremena.

Hrvoje Ivančić je vječito nasmiješen, skroman i nenametljiv. Željan je slobode, pozitivno lud, a ono što je najvažnije, zna sjajno ispričati priču. Ova koju držite u ruci baš je takva, strastvena, zabavna, edukativna i literarno vrlo vrijedna. Opustite se i zaplovite!

Hrvoje Šalković

Rijeka spaja i razdvaja, donosi i odnosi, ona u svojoj ljepoti i okrutnosti svjedoči o davnim i bliskim promjenama na njenim obalama. Hrvoje pušta da ga ona nosi nizvodno dok on duhovito, gotovo Twainovski, bilježi niz zgoda i nezgoda koje se događaju njemu, njegovoj družini i ljudima koje usput susreće. Izvrstan putopis

Stipe Božić

Koji se Zagrepčanin ne bi divio nekom tko se usudio otisnuti u Savu put Crnog mora? Koji to nije bar jednom poželio? Činjenica da su to dvojica od nas ipak učinila ispunjava me ponosom. Ono što slijedi je istinita priča mladog prozaika, koja osvaja čitaoca, emotivno ga precizno vodi, hrani radoznalost i razbija predrasude. Sava i Dunav, toliko stariji od povijesti i ravnodušni na granice, povezuju ljude i narode na svojim obalama.

Oni pričaju o sudbinama carstava na čijoj pozadini prijateljstvo, napor, stvarni ljudski susreti i jedinstvene atmosfere postaju još značajniji i dragocjeniji.

Idemo! Ukrcavanje!

Darko Rundek