Noć knjige održava se već sedmu godinu, a cilj joj je tematiziranje knjige i popularizacija čitanja. Ove godine bilježila je rekordan broj sudionika. U čak 287 gradova održalo se gotovo 1200 programa. I naša se knjižnica uključila u ovu manifestaciju kao i svake godine dosad. Započeli smo s vrlo zanimljivim multimedijalnim predavanjem Nikole Horvata, prvog Hrvata koji je prošao Pacific Crest Trail, stazu dugu 4300 km. Za taj mu je pothvat trebalo 6 mjeseci, a predstavio nam je i svoju knjigu  Barinški epitaf: priča s Pacific Crest Traila koju je napisao nakon puta. Nikoli ovo nije prvi posjet Kutini s obzirom da je 2 tjedna radio na zamjeni u Srednjoj školi Tina Ujevića.

Nakon predavanja, uživali smo u zvucima gitare. Saša Begović-Matošković izveo je nekoliko solo izvedbi te par dueta s glazbenikom Lou Profom čime su najavili skori izlazak zajedničkog albuma.
Nakon glazbenog predaha, slijedile su već svima poznate akcije: 50% popusta na godišnju članarinu te vraćanje knjiga bez naplate zakasnine. Još jedna Noć knjige je iza nas i sad ostaju planovi za nova događanja. Dođite u knjižnicu i posudite svoj primjerak knjige jer
Knjige su naše najtiše i najvjernije prijateljice, najlakše je doći do njih, daju najmudrije savjete i najstrpljivije su učiteljice. (Charles W. Eliot)