I u našoj knjižnici obilježena je Noć knjige, treću godinu zaredom.
Sve je počelo u 18 sati kada su najmlađi uživali u zanimljivom predavanju o zmajevima naše kolegice Jadranke Del Ponte, voditeljice Odjela za djecu i mlade, koje je bilo prožeto neprestanim ispitivanjem i zapažanjima djece. Nakon predavanja djeca su crtala zmajeve, a sve je završilo traženjem zmajeva po Knjižnici.
Od 20 sati posjetioci su mogli uživati u zanimljivom predavanju mladog planinara i putopisca Mateja Perkova, koji nas je odveo na romantične, ali ponekad i opasne vrhove Alpa.
Osim ovog predavanja Luko Del Ponte, naš kolega, predstavio je i novu web stranicu Knjižnice i info pult za korisnike, čiji je i autor. Prikazao je promjene u izgledu i objasnio nove mogućnosti koje web stranica nudi korisnicima. Info pult je pomoć korisnicima kod pretraživanja kataloga, ali nudi i mogućnosti stvaranja vlastitih popisa za posudbu.
U Noći knjige predstavljen je i projekt BookCrossing, kojeg je predstavila Suzana Pomper, ravnateljica Knjižnice. BookCrossing je svjetski projekt, u koji se uključila i naša knjižnica, kojem je cilj osloboditi knjigu s police. U Knjižnici je postavljeno mjesto gdje se mogu ostaviti knjige koje se žele podijeliti s drugima, ali i uzeti knjige koje želite pročitati. Misija je da se pročitana knjiga prosljeđuje dalje i tako stvara lanac čitateljske razmjene, ali i poveže ljude putem knjige. Pročitana knjiga može se ostaviti na bilo kojem mjestu razmjene, ne mora se vratiti na mjesto u Knjižnici (takva mjesta postoje u mnogim narodnim knjižnicama u Hrvatskoj, na Glavnom kolodvoru u Zagrebu, …).
Pauze između predavanja ispunili su glazbenici Saša Begović Matošković i mlada Ana Barišić svirajući popularne rock balade.
Kao i svake godine dosad, oko ponoći se stvorio velik red za besplatno učlanjenje u Knjižnicu. I tako je u 01 sat poslije ponoći završila još jedna Noć knjige u kutinskoj knjižnici.