U povodu Dana Grada Kutine i Mjeseca hrvatske knjige Knjižnica i čitaonica Kutina, i ove godine, raspisuje natječaj «Moja priča».
U natječaju ( pisanje poetskih i proznih uradaka) mogu sudjelovati svi učenici kutinskih osnovnih škola s jednim (1) pisanim uratkom (najviše dvije stranice).
O čemu pisati? O čemu želite. Izaberite!
Moto ovogodišnje manifestacije «Mjesec hrvatske knjige» je SVJETLOST! (Centralna tema manifestacije Mjeseca knjige vezana je uz odluku Opće skupštine UN-a koja je 2015. godinu proglasila Međunarodnom godinom svjetlosti i tehnologije zasnovanih na svjetlu).

Predlažemo tri skupine tema:

1. Svjetlost
Ne zaboravite da svjetlosti mogu nastati u prirodnim izvorima (npr.zvijezdama, sunčevim zrakama, mjesečina je isto svjetlost…) i umjetnim izvorima svjetlosti (npr. žaruljama, lampionima, svijećama). Razlikujemo svjetlosti nastale u vrućim izvorima svjetlosti (npr. vatra…) i hladnim izvorima (npr. živi organizmi: krijesnice, neka morska bića…). Postoje i neke druge svjetlosti. Nama je najljepša duhovna svjetlost (svjetlost ljubavi, svjetlost očiju…)

2. Rastanak
Rastanci su malo (puno) tužni: ljubavni, od prijatelja, rastanci od škole, dragih  osoba, kućnih ljubimaca… Ima li svjetlosti u njima?

3.   Razno
Uvijek imate mogućnost slobodne teme, ako ništa od ovoga ne izaberete.

Svoje priče ili pjesme donesite do 20. listopada 2015. godine u Knjižnicu i čitaonicu Kutina ili pošaljite poštom na adresu:

Knjižnica i čitaonica Kutina
Trg kralja Tomislava 17, 44 320 Kutina

Napomena: obavezno napišite svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, školu i razred u koji  idete, ime i prezime mentora (ako ga imate).

Natječaj je pod pokroviteljstvom Grada Kutine, u suradnji s Dječjim gradskim vijećem Grada Kutine i Zakladom Sandre Stojić.