Dvorište iza knjižnice opet je oživjelo! Ispunili su ga Dječji glasovi. U utorak su nas posjetila djeca starije skupine iz Dječjeg vrtića Kutina, objekt Maslačak. Slušali su priču “Brbljava kornjača” autora Kašmira Huseinovića i odigrali igru “Pronađi slovo – sastavi riječ”. Sastavili smo rečenicu i pritom se zabavili tražeći slova, a na kraju smo iskoristili ležaljke i šatore i uživali u slikovnicama!

Prvi dan festivalčića završili smo gostovanjem Tomislava Odžića, poznatijeg kao Tomo Vega iz Studio Idea, i promocijom njegove slikovnice “Lukasova plesna pustolovina”. Osim što smo naučili da se i dječaci mogu baviti plesom i kako se nositi s vršnjačkim nasiljem, naučili smo i neke plesne korake.

Drugi dan Malog ljetnog festivalčića posjetila su nas djeca starije skupine Dječjeg vrtića Kutina, objekt Neven. Jutros smo pričali priču “Brigaš i Trebaš” autorice Tamare Vučković. Nakon priče i razgovora o malim dječjim brigama, igrali smo razne igre i “nahranili” žabu. Ništa ne može proći bez čitanja, pa smo i jutros opet uživali na ležaljkama i u šatoru listajući slikovnice.
To je sve za ovu godinu jer se, nažalost, popodnevni susret otkazuje zbog autorove spriječenosti.