Ova godina je tek na polovici, a već je bila puna izazova za sve nas… Srećom, naš se Mali ljetni festivalčić ipak održao. I vrijeme nas je, unatoč lošim prognozama, ipak poslužilo. Ovogodišnji program sufinanciralo je i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Jedino smo književnicu Silviju Šesto ugostili u prostoru knjižnice. Prvašići iz OŠ Vladimira Vidrića i njihova učiteljica Sonja uživali su u Silvijinim pričama. Smijeha nije nedostajalo.
Na dvorištu iza knjižnice Daša Poredoš Lavor vrtićancima Dječjeg vrtića Kutina, objekt Neven, pročitala je priču “Ne veseli se tuđoj nevolji”.
Kasnije su djeca svoje impresije o priči crtala kredama po betonu. Priče su se nastavile i poslijepodne u dvorištu gdje smo izrađivali kornjačice nakon pročitane priče “Kornjačica i more”. Pričom smo osvijestili koliko je naš planet važan i kako ga čuvati, pa su i kornjačice djelomično bile reciklirajuće – kućice su bili od plastičnih čepova.
Naravno, da su djeca uživala i na našoj “plaži”, izležavajući se na ležaljkama, u šatoru, čitajući i listajući slikovnice. Bilo je tu i pucanja balona u potrazi za nagradom (naravno nagrada je bila knjiga!), slijepog šminkanja, razgledavanja izložbe slikovnica… Naše je dvorište oživjelo, a dvorišni orah i dalje čuva priče… Do sljedećeg susreta…

Mali ljetni festivalčić 2020