Mali ljetni festivalčić se održava već 7.godinu zaredom u dvorištu iza knjižnice. Ovog puta vrijeme je poslužilo i sve su se aktivnosti održale vani.
Prvi dan prijepodne djeca iz Dječjeg vrtića upoznala su Marijanu Križanović i njene slikovnice, kasnije su došli i malo veći, učenici 4.r. OŠ M.Lovraka koje smo upoznali s našom novom aplikacijom – Kapetanica Morana.
Aplikaciju je razvila tvrtka Grow iz Novske u suradnji s našim knjižničarima, a sufinanciralo ju je Ministarstvo kulture i medija. Aplikacija je zapravo igrica u kojoj su pitanja vezana uz knjige, a odgovori se mogu naći u knjižnici gdje se kriju tragovi. Skupljaju se bodovi i tako napreduje na rang ljestvici.
Poslijepodne smo slušali priču o mačku kojem je bilo vruće (kao i nama), nakon toga je krenula radionica izrade trganja papira na kojoj su nastale životinje, sladoledi, kuće. Poslije radionice tražili smo knjige po cijelom dvorištu uz pomoć tragova.
Drugog dana prijepodne učenici 1.r. OŠ V.Vidrića pjevali su s Denisom Kovačem koji je uz predstavljanje svoje zbirke pjesama i zasvirao.
Poslijepodne je bilo rezervirano za ples. Plesači iz plesne skupine M18 naučili su djecu mini koreografiju, a nakon toga slijedila je kreativna radionica na kojoj su izrađivali plesačice. Završili smo igrom – loptanjem, pantomimom. Veselimo se idućem festivalčiću.