5 godina igre, smijeha, zabave, čitanja, pričanja priča, radionica, književnih susreta… Možemo reći da je naš Mali ljetni festivalčić postao tradicija. Ove godine vrijeme nas je poslužilo oba dana.
Prvi dan prijepodne posjetili su nas vrtićanci Starije B grupe objekta Maslačak s odgojiteljicama Elenom i Danielom. Upoznali smo ih s uslugama koje im knjižnica nudi, a onda im je knjižničarka ispripovijedala bajku. Nakon što su poslušali bajku, zajedno su s knjižničarkom, uz pomoć 8 predmeta, smislili svoju slikobajku. Kasnije su djeca samostalno listala slikovnice i igrala se.

Poslijepodne su nam došli mladi. Književnim susretom za mlade s Rosie Kugli u dvorištu naše knjižnice zatvorili smo prvi dan našeg Malog ljetnog festivalčića. Vrijeme je proletjelo, a pitanja nismo mogli zaustaviti. Pripremili smo i malu nagradnu igru na početku, a i na kraju je Rosie najaktivnijima podijelila svoje knjige “Zov dubine”.

Drugog dana je opet bilo veselo u dvorištu iza knjižnice. U posjet su nam došli vrtićanci Starije A skupine objekta Maslačak s odgojiteljicama Andrijanom i Božicom. Knjižničarka Katarina čitala im je priču Zorana Pongrašića “Kisela kuća”.
Nakon priče, razgledali su naše kućice za knjige koje će uskoro biti postavljene u gradu i okolnim mjestima. 5 kućica oslikala je naša kolegica u mirovini Jadranka Del Ponte, a na jednoj su njene ilustracije obojala djeca. Dok su jedni bojali, drugi su na papiru crtali svoje kućice za knjige. Naravno da su uživali i u našem šatoru i u hladu čitali i listali slikovnice.

Mali ljetni festivalčić zatvorili smo književnim susretom za najmlađe. U goste nam je došla žirafica Suli i njena autorica Maja Šimleša. Dvorište je bilo prepuno djece i roditelja koji su iskoristili i naše ležaljke i šator za igru i čitanje.

Veselimo se novom Festivalčiću iduće godine.