Knjižnica i čitaonica Kutina prijavila se na natječaj Naš doprinos zajednici koji provodi zaklada ZAMAH projektom pod nazivom Kada fotografija pruža ruke…

Cilj projekta je fotostrip, koji će djeca izraditi uz pomoć knjižničara, i koji će biti prezentiran javnosti na izložbi u travnju. Djeca će u mediju fotostripa, kombinacijom različitih likovnih tehnika i fotografije, usvojiti nova znanja i vještine i pokazati svoju kreativnost i različitost.

Prvo u nizu događanja bilo je predstavljanje knjige Promišljati fotografski autora Davora Žerjava, člana Foto kluba Čakovec.

Svake srijede održavaju se kreativne radionice. Djeca su izradu fotostripa započela likovnim izričajem. Nacrtali su likove koji će im poslužiti u daljnoj izradi stripa. Prošle su srijede, uz pomoć tete Marijane članice Foto video kluba Kutina, naučili kako fotografirati, ali i biti modeli ispred objektiva…

logo_zamah_striplogo_nzrcd_strip

Ova građanska inicijativa provedena je zahvaljujući financijskoj potpori Regionalne zaklade za lokalni razvoj “Zamah” u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

WordPress plugin