“U paukovoj mreži” roman je u kojem autor, u formi trilera, razmatra u naše doba sve aktualnije pitanje odnosa čovjeka prema prirodi, koju čovjek umnogome ugrožava u težnji k svestranoj dominaciji, često itekako pogubnoj. Tomu je suprotstavljena čista i kompetentna ekološka svijest prema općem dobru usmjerenih odabranika peteročlanog Uneskova tima, koji će, međutim, doživjeti strašnu sudbinu.

Na njih će podao atentat izvršiti pripadnici okultne sekte koji svoja nedjela obavljaju u ozračju stvorenom od strane državnog aparata ponesenog voljom za moć. Nakon teška udesa preživjet će samo mladi Vincent, doktorand s područja bioloških znanosti.

Oko njega, njegove zaručnice i obitelji ispreplest će se mreža zlih nakana koja će biti razotkrivena zahvaljujući zalaganju Interpolovih agenata i privatnog, obitelji privrženog detektiva te smionog istraživačkog novinara, svih onih, naime, koji su ozbiljno shvatili skoro pa nevjerojatne, ali uvjerljivo podastrte postavke Vincentova oca, profesora međunarodnoga prava i, iz hobija, vrsnog paleografa.

MV Info