U suradnji Knjižnice i čitaonica Kutine i Građanske inicijative „Moj grad Sisak“ povodom nadolazećeg Svjetskog dana borbe protiv nasilja nad ženama, za učenike 1.-4. razreda Tehničke škole te Srednje škole Tina Ujevića održana je razgovaraonica pod nazivom Čitanjem protiv stresa i nasilja koju je vodila dr. sc. Daša Poredoš Lavor, voditeljica projekta SMS – svi mi skupa.
Na susretu su obrađene razne teme: o stresu i stresorima, vrstama stresa, životu s pandemijom covid-19, prepoznavanju znakova stresa, povezanosti stresa i nasilja, a učenici podučeni o ljekovitosti čitanja i pozvani na veći razvoj čitalačkih vještina. Sudionicima je pročitana i motivacijska priča iz svakodnevnog života koja poziva na razumijevanje, mirno rješavanje sukoba, ravnopravnost među spolova i prevenciju nasilja.
Projekt SMS – svi mi skupa kojeg provodi Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ dio je dvogodišnjeg programa usmjerenog smanjenju i prevenciji socijalne isključenosti te socijalnom uključivanju i integraciji socijalno osjetljivih skupina za 2021. i 2022. godinu. Projekt je financiran u iznosu 75 000 kuna godišnje sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Partneri na projektu su Osnovna škola Braća Bobetko Sisak i Centar za socijalnu skrb Sisak.