Zvonimir Majdak hrvatski je književnik, najpoznatiji i najistaknutiji autor proze u trapericama. Rodio se 1938. godine pored Grubišnog polja u mjestu Zrinska. Neka njegova djela objavljena su pod pseudonimom Suzana Rog.

Pohađao je u Virovitici gimnaziju, a zatim se preselio u Zagreb gdje je studirao književnost na Filozofskom fakultetu. Nakon završenog studija, radio razne poslove. Tako je bio urednik časopisa “Polet” i “Republika”, a radio je i u “Mladosti” uređujući biblioteku stranih autora.

Još kao mladi pjesnik postao je popularan svojom lirikom kada je objavio knjige “Ukleti motociklist” i “Tip na zelenoj livadi”.

Istaknuo se kao pisac proze, pjesnik i kritičar. Napisao je brojne komedije, putopise, feljtone, radio i tv drame te novinske članke. No, ipak je ostao najpoznatiji po svojoj prozi kojom je ostvario veliki uspjeh objavljujući čak trideset romana. Na temelju njegovih romana i scenarija snimljeni su brojni filmovi, njih 9.

Njegova najpoznatija djela su: “Kužiš, stari moj”, “Stari dečki”, “Ženski bicikl”, “Kćerka”, “Krevet”, “Baršunasti prut”, “Gospođa”, “Želim još puno puta” i mnogi drugi.

Za svog života dobio je brojna priznanja i književne nagrade. Dobitnik je nagrade Ksaver Gjalski 1990. godine, a 2011. godine dobio je 1. nagradu Dubravko Horvatić.