Sinopsis

Od prethodnog albuma je prošlo skoro sedam godina, sedam vrlo turbulentnih godina u životu našeg rockera koji je već prošao mnogo toga. Album “Nuspojave”, kako i sam naslov kaže, je upravo to – nuspojava Baretovog života do sada.

Prije par godina najavljivan je novi album Majki, ali jednog jutra Bare se probudio i rekao da sve to ništa ne valja i bacio cijeli album u smeće. Nakon toga je krenuo raditi na novim pjesmama, a kao utjecaje je spominjao krautrock kojeg mnogo sluša u posljednje vrijeme. Ne brinite, “Nuspojave” su Bare kakvog poznajemo.

U tih sedam godina se i nekoliko puta mijenjalo ime samog benda. Bend kojeg smo nekad poznali pod imenom Majke generalno više ne postoje jer se mnogo članova izvrtjelo tijekom godina. Iz tog razloga je vjerojatno bilo ironično i dalje zvati bend Majke pa je istaknuto Baretovo ime, budući da je on neizbježna konstanta. Spekulacije su i oko ovog albuma bile hoće li ga objaviti pod imenom Goran Bare ili Majke, a na kraju je odabrano onako kako se i predstavlja zadnjih godina – Goran Bare & Majke.

Koliko god najave bile čudne, dobili smo u neku ruku album klasičnog Baretovog bluesa koji je pomno brušen do najsitnijeg detalja. Zamislite bilo koju laganiju blues pjesmu koju je Bare (ili Majke) napisao i sad joj dodajte progresiju unedogled (sedam pjesama traje 46 minuta), laganu tminu i odlično izbalansiranu produkciju.

 

Izvor: MUZIKA.HR (https://www.muzika.hr/albumi/goran-bare-majke-nuspojave/)