Ante Tomić – “Punoglavci”

Novi roman hit autora Ante Tomića ima pomalo neobičnu kronologiju nastanka – pisan je po narudžbi jedne prehrambene kompanije, što znači da su u njegov sadržaj morala biti ubačena imena nekih njihovih proizvoda. Zadatak je to na kakav (još) nisu navikli domaći autori, ali Tomić s njime nije imao baš nikakvih problema. Proizvodi poput kocke za juhu, gulaša ili omiljenog začina Istočne Europe su na broju.

Nicholas Carr – “Plitko”

Je li moguće da nas Google zaglupljuje? Postavivši to pitanje u svom legendarnom članku iz Atlantic Monthlyja, Nicholas Carr je ozbiljno artikulirao bojazan da nas Internet mijenja. U istom dahu je kristalizirao i jednu od najvažnijih debata našeg vremena: uživajući u obiljima Mreže, žrtvujemo li svoju sposobnost dubinskog čitanja i mišljenja?

James Lee Burke – “U električnoj izmaglici”

Dave Robicheaux glavni je junak jednog od najpopularnijih serijala autora Jamesa Leeja Burkea, koji s dojmljivim uspjehom istražuje novo narativno područje, vodeći svog legendarnog cajunskog detektiva u serije susreta s vojnicima Konfederacije predvođenih generalom Johnom Bellom Hoodom. Ubrzo nakon što u jarku u blizini gradića New Iberia bude pronađeno unakaženo tijelo mlade djevojke…

Lars Kepler – “Hipnotizer”

Trostruko brutalno umorstvo, sve su žrtve iz iste obitelji, a ubojica je nepoznat i, po svemu sudeći, samo je pitanje trenutka kada će ubiti ponovno. Na slučaju radi jedan od najboljih i najupornijih stockholmskih inspektora Joona Linna.

“Hipnotizer” je triler s jezom “Isijavanja” i iskonskim strahom, a nakon djela Stiega Larssona najprodavaniji je švedski roman u povijesti.

Robert Crais – “Anđeo uništenja”

 Carol Starkey imala je više nego uspješnu karijeru u Pirotehničkom odjelu Policijske uprave Los Angelesa, sve do prije tri godine, kad joj je eksplozija unakazila lice i ubila Davida, njezina partnera u profesionalnom i privatnom životu. Carol se otada ne može pogledati u zrcalu, nije bila ni s jednim muškarcem i uspijeva živjeti samo uz pomoć tableta i alkohola.