Suzanne Collins – Igre Gladi

U ne tako dalekoj budućnosti Sjedinjene Američke Države su propale, izmučene sušom, požarima, glađu i ratom. Na njihovu se mjestu iz pepela uzdigao Panem, država podijeljena na vladajući Kapitol i dvanaest okruga. U znak odmazde zbog davnašnjeg ustanka, Kapitol svake godine nasumično odabire dvoje mladih predstavnika iz svakog okruga kako bi sudjelovali na Igrama gladi. Dijelom zabava za mase, dijelom taktika zastrašivanja podčinjenih okruga, Igre gladi prikazuju se putem televizije diljem Panema.

Stephen King – Revolveraš: Kula tmine I dio

Neobična podudarnost imaginarija pjesme Roberta Browninga “Childe Roland to The Dark Tower Came”, špageti vesterna i “Gospodara prstenova” nagnala je nadobudnog spisatelja-studenta da davne 1970. godine sjedne za pisaći stroj i počne priču o bezvremenskom revolverašu koji slijedi čovjeka u crnom po fantazmagoričnom svijetu velike pustinje, “svijetu koji se razvukao, pa otišao svojim putem”.

Carlos Ruiz Zafon – Marina

“Svi imamo tajnu zaključanu u potkrovlju duše. Ovo je moja.” Ovim riječima započinje svoju pripovijest Óscar Drai. Povučeni mladić koji odrasta u barcelonskom katoličkom internatu u slobodno vrijeme istražuje napuštene vile, a jednoga dana u jednoj od njih susreće nevjerojatnu djevojku Marinu koja će mu zauvijek promijeniti život.
Njih će dvoje otkriti strašnu, uzbudljivu i tamnu priču nekada najbogatijeg čovjeka Barcelone i njegove najveće ljubavi.

Antonio Garrido – Pisarica

Godina 799. Gospodina Našega Isusa Krista, utvrda Würzburg, Gornja Franačka. Mlada Theresa, kći pisara Gorgiasa, nakon mukotrpnog se rada konačno uspijeva izboriti za ispit kako bi postala pergamenariusov kalfa. Međutim te ledene zore u studenom njezina sudbina krene potpuno drugim tijekom kad njezina oca napadne čovjek s tetoviranom zmijom na ruci…

Deborah Harkness – Otkrivanje vještica

Otkriće tajanstvenog alkemičarskog rukopisa u oxfordskoj knjižnici Bodleiani povjesničarku Dianu Bishop, jedinu osobu na svijetu koja ga može otvoriti, odvest će u neslućenu potragu za porijeklom. Diana Bishop moćna je vještica iz slavne američke vještičje obitelji, ali od najranijeg djetinjstva i nasilne smrti roditelja ne želi upotrebljavati ni razvijati svoje moći.
Snažna magija oslobođena iz izgubljene knjige u Oxford privlači stvorenja koja uz ljude nastanjuju svijet – vještice, vampire i demone.