Knjižnica i čitaonica Kutina pridružila se akciji “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj” koja se održava u povodu Međunarodnog dana darivanja knjiga.

Međunarodni dan darivanja knjiga, koji se obilježava 14. veljače, volonterski je projekt kojim se djecu želi potaknuti da više čitaju i kojim se kod njih želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju. Darujući svoju knjigu ili slikovnicu drugom djetetu, uz objašnjenje zašto to radi i koliko će to drugom djetetu mnogo značiti, uči koliko je lijepo i važno pomagati. Cilj je Međunarodnoga dana darivanja knjiga ohrabriti djecu i odrasle diljem svijeta da 14. veljače djeci daruju knjigu ili slikovnicu!

Pozivamo Vas da od 14. do 17.veljače dođete u Knjižnicu i darujete svoju slikovnicu ili knjigu za djecu koju ste pročitali, a koja bi mogla razveseliti neko dijete.
Kutinska Knjižnica će u suradnji s Koordinacijskoim odborom Kutina Grad-prijatelj djece sve prikupljene slikovnice i knjige darovati pedijatrijskoj ordinaciji Doma zdravlja Kutina i onima kojima je to potrebno.