Ako ste član Knjižnice i čitaonice Kutina i zatražili ste svoj PIN, uz aplikaciju ZaKi Book možete posuđivati i
čitati e-knjige.

E-knjige mogu se posuđivati putem aplikacije ZaKi Book te preko mrežnoga kataloga. E-knjiga posuđuje se na rok od 21 dan, bez mogućnosti produženja i rezervacija. Član ima pravo posuditi 2 naslova odjednom, odnosno najviše 5 naslova unutar jednog kalendarskog mjeseca. Posuđeni naslovi mogu se čitati na 4 uređaja istovremeno.

Upute za instalaciju aplikacije ZaKi Book:

ZaKi Book aplikacija dostupna je za instalaciju preko mrežne trgovine Google Play. Pritiskom na opciju „Instaliraj“ započinje preuzimanje aplikacije i instalacija.

Prilikom pokretanja aplikacije otvara se ekran za prijavu. Član se prijavljuje putem broja iskaznice i PIN-a kojeg može osobno zatražiti u knjižnici. Pritiskom na opciju „Prijava“ član ulazi u aplikaciju.

Otvara se ekran Zaduženja. Ako je posudba e-knjige ostvarena putem mrežnog kataloga, a knjige nisu odmah vidljive, potrebno je pritisnuti znak za osvježavanje ↻.

Posudba e-knjiga putem aplikacije ostvaruje se preko Tražilice u donjem meniju.

Za posudbu željenog naslova dovoljno je pritisnuti opciju „Posudba“ te u sljedećem prozoru istu potvrditi ponovnim pritiskom opcije „Posudba“.

Ako je posudba ostvarena, aplikacija ispisuje poruku „Uspješno ste posudili e-knjigu“.

Povratkom na Zaduženja u donjem meniju pojavit će se posuđeni naslovi. Ako knjige nisu odmah vidljive, potrebno je pritisnuti znak za osvježavanje ↻.

Knjiga se otvara pritiskom na naslovnicu.

E-knjiga posuđuje se na rok od 21 dan, bez mogućnosti produženja i rezervacija. Član ima pravo posuditi 2 naslova odjednom, odnosno maksimalno 5 naslova unutar jednog kalendarskog mjeseca.

Povrat prije isteka roka od 21 dan vrši se pritiskom na opciju „Povrat“.

ZaKi Book aplikacija dostupna je za instalaciju preko mrežne trgovine Windows Store.

ZaKi Book aplikacija dostupna je za instalaciju preko mrežne trgovine App Store.